Casă neoromânească perfectă pentru familii numeroase !


Adrian Păun este unul dintre puținii arhitecți care se pot lăuda cu faptul că proiectează într-un stil neoromânesc autentic. Din acest motiv, nu este de mirare că proiectele lui apar în numeroase reviste și oricine cauta pe internet case neoromânești ajunge la el. Am mai scris și eu despre un proiect deosebit la care a participat despre care poți citi mai multe aici.

După ce a lucrat o perioadă în Irlanda și Norvegia, a realizat că sufletul său are mai degrabă înclinații spre stilurile clasice și astfel a luat decizia de a se întoarce în țară pentru a proiecta după inima lui.

Așa a decis deschiderea biroului din București și a clădit o firmă frumoasă, unde proiecteaza pe gustul său și a românilor pasionați de istoria noastră. Și face deja asta de ani buni !

Dar haideți să vă arăt una din locuințele proiectate de el în stil neoromânesc, casă intitulată ”Elena din Troia”. Sunt convins că imaginile cu aceasta vă vor duce automat cu gândul la perioada interbelică sau chiar mai în trecut. Iar dacă vă place acest stil, arhitectul Adrian Păun este omul potrivit pentru a vă proiecta locuința.

Elena din Troia are o suprafață construită de 132 mp și una desfășurată de 242 mp. Nu este o casă mică dar nici exagerat de mare, ci una potrivită pentru o familie numeroasă, având 5 dormitoare, din care 4 la etaj și unul la parter dar și 2 băi și 2 grupuri sanitare.

Costul construirii unei astfel de case la gata, după estimările domnului Păun, ajung undeva la 110 000 de euro, cu finisaje de nivel mediu.

Detaliile de fațadă sunt realizate prin parteneriate cu meșteri și sculptori care păstrează încă cunoștințele și talentul necesar pentru realizarea unor detalii autentice și foarte bine executate.


2

3.jpg


Intrarea în casă se realizează printr-un pridvor aşezat în dreapta, un pic retras de la frontul principal al casei, front ce iese în evidenţă pentru a evidenția funcțiunile importante ale casei dar şi pentru frumuseţea arhitecturală a acesteia.


4.jpg


Pentru realizarea acestor case în stil neoromânesc, arhitectul propune însă soluții structurale moderne, astfel că structura este realizată din cadre de beton armat, iar pereții din cărămidă eficientă termic cu diverse opțiuni de izolare, în funcție de afinitatea clientului dar și luând în calcul costurile reprezentate de fiecare esoluție în parte.

Pentru accesul în casă , cerdac și terasă este folosit lemnul, iar pentru soclu, placarea cu piatră naturală. Construcția are astfel un aer autentic neoromânesc și pare mai degrabă moștenită, dar cu duritatea, rezistența și confortul specific materialelor moderne.

Pe arhitectul Adrian Păun îl puteți găsi prin intermediul site-ului său www.case-frumoase.ro  dar și urmărind pagina lui de facebook .

 


Dacă îți place blog-ul, nu uita să te abonezi pentru a fi mereu la curent cu ultimele postări ! O poți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share pentru a se bucura și prietenii tăi și pentru a mă încuraja să continui.  Mulțumesc pentru vizită și sper că te-am inspirat și de această dată.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s