Top 5 concepte de mașini care au făcut senzație în 2017 !

Industria auto este strâns legată de domeniul design-ului, iar din acest motiv am decis să fac un top al preferințelor mele pentru anul 2017.

Evoluția autoturismelor ne surprinde an de an cu tehnologii noi, cu computere de bord tot mai performante, criterii de siguranță foarte mari și foate probabil în viitorul apropiat, accidentele rutiere vor fi un coșmar de mult apus, datorită inteligenței artificiale care va controla mașina în locul nostru în situații critice. Până la acele momente însă, hai să vedem un top 5 al celor mai spectaculoase concepte de mașini, lansate în 2017, multe dintre ele având autonomie și motoare electrice.

    1. Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet


1 mercedes benz maybach.jpg

Preferatul meu este acest model de la Mercedes, cu un motor electric ce atinge 100 km/h în doar 4 secunde, poate parcurge până la 500 km cu o singură incărcare , iar funcția de încărcare rapidă face ca doar 5 minute de conecatare la priză să fie suficiente pentru a parcurge aproximativ 100 km.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet trage câteva traiectorii pentru ceea ce va defini luxul în anii următori, iar faptul că au ales un design cabriolet, este o trimitere directă la elementele design-ului anilor 30 când majoritatea mașinilor erau decapotabile. Nimic nu se compară cu experiența unei plimbări cu o decapotabilă de lux , mai ales dacă ești pasionat de plimbările lungi cu mașina.


2 mercedes benz.jpg Imagini: Mercedes

      2. The BMW Concept 8 Series

Descrisă de către producător ca fiind o combinație între agilitatea unui atlet cu manierele unui gentleman, mașina se evidențiază prin forță și finețea miscărilor, iar design-ul său prin luxul modern și dinamismul unor linii elegante ce ar fi apreciate în orice timp.


bmw3.jpeg

BMW devine o mașină tot mai dinamică ca linii ale design-ului, tendință ce se observă la toate mărcile. Aspectul futurist, impropriu denumit astfel, din moment ce avem deja aceste lucruri în prezent ne confirmă vorba aceea, viitorul e acum, trăim deja vremuri ale inovației fără precedent.


bmw 2.jpeg

Imagini: BMW

         3. Nissan Infiniti Prototype 9 Concept

O reinterpretare a modelului de curse din 1940, Nissan face o combinație a design-ului retro, folosind totuși la prototipul acesta tehnologiile moderne. Este un prototip de curse, o masină de colecție pe care orice colecționar o dorește. Surpriza vine de la motorul electric alimentat de o baterie prototip, Nissan. Acest indiciu al viitorului contrastează cu materialele si tehnicile traditionale folosite pentru fabricarea Prototype 9. Panourile mașinii fiind bătute manual de o echipă de mexicani de la Takumi – Nissan Motor Corporation.


infinitiprototype903.jpg

 

nissan prototip 2.jpg

Imagini: Motor Trend

    4. AUDI Aicon Concept

Noul concept de la AUDI vrea să intre în top pentru studiul efectuat asupra design-ului mașinii, și să combine capacitățile tehnologice ale unui sedan de lux cu funcția autonomă . Optează astfel pentru un motor electric pe un model în 2 + 2 uși, care combină funcționalitatea unei mașini individuale care te duce de la un loc la altul cu luxul și confortul unei cabine private dintr-un avion de lux. Chiar dacă momentan este doar la stadiul de studiu, modelul prezentata de AUDI merită un loc în top 5 și așteptăm cu nerăbdare să vedem primul prototip.


Audi.jpg

 

audi 2.jpg

 

      5. Renault SYMBIOZ

Renault a prezenatat un concept de mașină autonomă. Fără șofer și motor electric, SYMBIOZ vrea să ne transmită că în viitor interioarele mașinilor vor avea o dinamică mai domestică și vor semăna mai degrabp cu o zonă de living.

Cert este că mai toate conceptele viitorului se bazează pe mașini electrice și autonome. Vom încărca mașinile la priză și ne vor duce singure oriunde avem nevoie. Desigur asta nu va exclude niciodată și varianta de a conduce personal mașina activând pilotul manual, însă, băutul la volan, cu siguranță nu va mai fi o problemă în viitor.


renault.jpg

 

renault 2.jpg

Fotografii: Renault


Dacă îți place blog-ul, nu uita să te abonezi pentru a fi mereu la curent cu ultimele postări ! O poți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share pentru a se bucura și prietenii tăi și pentru a mă încuraja să continui.  Mulțumesc pentru vizită și sper că te-am inspirat și de această dată.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s