Provance, influența franceză perfectă pentru iubitorii design-ului clasic !


Finețea stilului provance vine din atenția dată detaliilor și liniile clasice ale mobilierului ce reflectă o personalitate nobilă. Un arhitect contemporan care a reușit să surprindă atmosfera acestui stil este și Denis Svirid  care a realizat design-ul mai multor apartamente în acest stil pentru clienții săi.

Ușile , albul, albastrul și mobilierul clasic cu dungi elegante sunt doar câteva dintre elementele esențiale ale stilului francez prezentat, dar cel mai bine veți înțelege farmecul și eleganța lui vizionând aceste fotografii minunate realizate de arhitect. Pe măsură ce vedem fotografiile vă voi explica mai bine care sunt secretele unui provance reușit.


living provance.jpg

Pattern-uri florale, dungi, covoare persane dar și lambriul din care se realizează un nou tip de pattern, în dungi sau pătrate, tonuri de gri, lemn și mult alb. Toate acestea sunt elemente ale stilului, dar aerul contemporan al acestui interior este dat de simplificarea detaliilor, care se compun din jocuri și nu neapărat din complexitatea detaliilor fiecărui element în parte. Nu sunt uitate nici elementele vintage, covorul și masuța de casea, care dau căldură și senzația că întreaga casă are un trecut istoric. De asemenea și lemnul casetat cu care au fost placați doi pereți din zona de discuții sunt vopsiți cu tehnica patina timpului pentru a oferi această iluzie a originalității.


provance dinning.jpg

 

bucatarie clasica.jpg

 

bucatarie provance.jpg


Spațiul de luat masa, aflat în directă legătură cu bucătăria, are o atmosferă mediteraneană, mai ales datorită inserției de albastru marin. Ambele spații sunt definite de mobilierul alb, ce denotă curățenie impecabilă și rafinament, iar albastrul aduce culoare și bucurie, dar ajută prin tonul care a fost folosit, la localizarea amenajării într-o regiune aflată lângă mare sau ocean.


7.jpg

 

6.jpg


Elementele caracteristice întregului apartament se pastrează și în dormitor unde, ușile cu model de tip oblon, albul, griul și albastrul se completează reciproc pentru a crea atmosfera elegantă a climei mediteraneene. Nu sunt introduse elemente noi față de zona de zi a casei ci sunt reluate aceleași pentru a păstra imaginea unitară, abia în dormitorul copiilor, alături de care se află și o cameră de studiu, apar culori noi , dar fondul rămâne același.


dormitor de copii provance.jpg

 

dormitor clasic copii.jpg

 

9.jpg


Deși ar putea să pară că paturile au fost așezate nepotrivit, poziționarea lor astfel a permis realizarea ușilor cu geam care separă zona de odihnă de spațiul destinat studiului, iar biroul se bucură de lumina naturală abundentă în timp ce dormitorul capătă intimitatea unei încăperi mici și adunate.


10.jpg


Stilul provance cere o oarecare atitudine elegantă din partea beneficiarilor, fiind potrivit doar pentru anumite categorii de persoane, chiar cu o situație materială peste medie, fiind destul de costisitor dar, pentru cine plănuiește să locuiască într-un astfel de spațiu și poate susține financiar realizarea unui astfel de proiect, cu siguranță satisfacția va fi una pe măsură.

Sper că te-am inspirat și te mai aștept pe blog pentru noi idei și proiecte interesante!  dacă vrei să fii la curent cu ultimele articole, nu uita să urmărești pagina de facebook și să te abonezi prin mail în meniul din dreapta sus ! Te mai aștept pe blog și pe messenger sau mail cu sugestii și noi teme pe care ți-ar plăcea să le citești !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s