Restaurant cochet amenajat în stil eclectic. Tu ce ai mânca în această atmosferă ? (CONCURS)

Mă gândeam de mult să fac un concurs pe blog și iată că a venit momentul lui. Am amenajat restaurantul unor oameni deosebiți pentru mine ce se va deschide în primăvară. Locul și data rămân încă secrete dar vă voi invita și pe voi la deschidere imediat ce invitațiile vor fi disponibile. Vreau, cu ajutorul vostru, să văd dacă viziunea mea asupra meniului se potrivește cu a voastră.

Regulamentul de participare la concurs il veți găsi la finalul articolului, iar marele premiu va fi proiectul de amenajare al unei camere la alegere din casa voastră. Premiul va include imagini 3d precum cele din acest articol, plan cotat și propuneri de mobilier și finisaje.

Pentru a înțelege mai bine regulamentul final, trebuie să vă explic mai multe lucruri legate de amenajarea spațiului !


6 plan bun.jpg

Intrarea se face prin colțul din dreapta prin spatele cortinei roșii de catifea pe care o veți vedea și în următoarele imagini. Vor fi disponibile 70 de locuri la mese de 6, 4 sau 2, iar la bar vor exista alte 5 locuri pentru așteptare sau pur și simplu pentru a bea ceva.

Stilul eclectic se datorează combinației de elemente aparținând mai multor stiluri. Inclusiv, după cum puteți vedea din plan, la nivelul pardoselei, am realizat o îmbinare de parchet cu marmură. Lemnul va oferi căldură spațiului și o atmosferă intimă, în timp ce marmura, conferă eleganță și atmosferă luxuriantă. În acest restaurant vor fi organizate și diverse evenimente, iar spațiul va trebui să susțină atmosfere destul de diferite. În funcție de eveniment, prin diverse decorațiuni vom putea să scoatem în evidență unele din caracteristicile stilului. Tușele industriale, clasice sau boeme.

Planul organizează spațiul și asigură fluxurile de circulație, iar un alt element important ar fi că pe toată latura de nord, va exista o terasă exterioară spre care se poate ieși pe un număr de 4 uși, din care 2 duble, de dimensiuni generoase. Amenajarea grădinii este și ea începuta și va rezulta un loc plăcut de relaxare pentru perioada caldă a anului.


stil eclectic bogdan balaban.jpg

Pentru a completa stilul eclectic dar și pentru a tempera puțin din atmosfera elegantă, am folosit pentru peretele de lângă intrarea cu draperii de catifea roșie, un cuier pentru umerașe realizat din structură metalică, ca accent industrial. Același accent va fi regăsit și în zona barului, împreună cu faianța model ”metro”, cărămidă ceramică.

Peretele lung și gri a fost amenajat cu mobilier pentru depozitarea vinurilor, cărților și obiectelor decorative, iar între ele vor exista bănci de 3-4 persoane, împreună cu o masă mare și scaune diferite pe partea cealaltă, alt element al stilului eclectic. Surpriza pentru marea deschidere va consta în decorațiuni. Acum vă arăt aceste simulări 3D dar, vor exista și suprize în această amenajare, astfel că nu vă dezvălui chiar tot.


eclectic.jpg

Tavanele vor avea scafe cu lumini led și candelabre, dar se vor găsi în anumite puncte importante și reflectoare industriale pentru lumină în anumite puncte esențiale. Un șiretlic al amenajărilor mele interioare este textura de pe tavane, iar în unele cazuri, un tapet sau anumite jocuri făcute din culoare pot da o atmosferă foarte interesantă spațiului.

Tot la nivelul tavanului, pe partea dinspre terasă , există o perdea de lumini ce va comunica cu terasa la nivelul înălțimii tavanului interior. Aceste lumini continuate în exterior vor da terasei o scară umană creând impresia falsă a unui tavan. Atât la interior cât și la exterior vor fi multe plante. Plantele vor fi așezate doar în amenajarea reală pentru că la acest aspect va fi nevoie și de multă improvizație de moment. Astfel, simulările 3D nu sunt pentru a crea toate detaliile finale ci pentru a ne ghida în munca amenajării. Prin astfel de imagini, îmi conving clienții mult mai ușor să implementeze anumite idei, pe care și le imaginează mai greu fără ajutorul acestor simulări 3D.


restaurant eclectic  arhitect.jpg

Bineînțeles, combinația de texturi, culori, materiale dar și liniile mobilierului sau tavanelor sunt parte importantă a încadrării în stilul eclectic. Barul este ceva mai modern ca alte accente din restaurant, dar se va integra totul într-un mix interesant , o dată ce încăperea va fi animată și decorată. Acum puteți vedea că lipsesc decorațiunile, paharele, plantele, obiectele de artă, sau vinurile.


5....jpg

Băile vor fi amenajate undeva în zona din spatele barului , iar bucătăria în spatele acestora. Bineînțeles, pe coridoare complet separate care nu comunică între ele deloc pentru a asigura fluxurile corecte, conform regulilor de igienă publică.

Hai să-ți arăt și cum va arăta una din băi, dacă nu ai văzut deja această fotografie pe pagina de facebook a blogului.


1 final baie.jpg

Cam atât despre această amenajare în stil eclectic , urmărește pașii de mai jos pentru a participa la concurs. Sper că te-am inspirat și ne vedem curând cu alte articole interesante.

Regulament concurs : 

Pentru a putea câștiga premiul trebuie să întrunești câteva condiții, întrucât consistența premiului este destul de mare și implică câteva zile bune de muncă pentru mine, ție îți cer doar câteva lucruri simple și rapide care te califică pentru tragerea la sorți Duminică 18 Februarie. Câștigătorul va fi anunțat pe pagina de facebook a blogului.

  1. Dă like paginii de facebook a blogului pentru a vedea constant articole interesante și viitoare concursuri : https://www.facebook.com/arh.bogdan.balaban/
  2. Dă like acestui articol-concurs pe pagina oficială a blogului și comentează spunând un fel de mâncare pe care l-ai servi în atmosfera acestui restaurant.
  3. Dă un share acestui articol de pe pagina oficială de facebook pentru a încuraja și alți prieteni din lista ta să intre în cursa pentru proiectul de amenajare.

Există și o clauză și nu o scriu mic: extragerea va avea loc pe data de 18 Februarie doar dacă campania va atinge 1k de participanți, altfel, voi prelungi perioada de înscriere până se va atinge acest număr minim. Dacă nu dai like, share și nu comentezi pe pagina oficială a blogului ca în regulamentul de mai sus nu te califici pentru tragerea la sorți dar și din motivul simplu că nu voi vedea acțiunile tale dacă nu sunt realizate pe pagina mea oficială.

Sper că te-am inspirat și îți urez succes.

Reclame

7 gânduri despre „Restaurant cochet amenajat în stil eclectic. Tu ce ai mânca în această atmosferă ? (CONCURS)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s