Casa din copac a copilăriei a devenit un hotel luxos pe Cercul Arctic


De la un vis copilăresc de a construi o casă în copac, combinat cu atașamentul față de natură specific finlandezilor, au contruit un complex de lux cu case „în copac” cum spun ei. Mai exact este vorba de case ridicate pe piloni, la nivelul coroanei copacilor, care au devenit camere de cazare extrem de frumoase, cu priveliști spectaculoase și perfecte pentru vizionarea aurorei boreale.

Este situat pe cercul polar arctic, unul dintre cele 5 principale paralele terestre, în nordul căruia este Arctica.


Stiați că ? Aurora boreală a fost astfel numită pentru prima dată de către Galileo Galilei după zeița romană a zorilor, Aurora, și titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Chiar dacă există mai multe denumiri pentru acest fenomen, precum – aurora polară, aurora astrală –  cea mai bine cunoscută este ”aurora boreală”.


72760005.jpg

 

76726067.jpg


Fie că vorbim despre vară sau iarnă, peisajul este unul special în orice anotimp, iar camerele oferă o atmosferă specifică țărilor scandinave prin stilul de amenajare dar și specific muntelui și zonelor reci. Alte articole despre o cabană din piatră de exemplu poți găsi aici, iar despre alte accente scandinave poti citi aici si aici , iar dând click se vor deschide articolele intr-o pagină nouă.  Dar momentan hai să-ți arăt niște fotografii și poate când plănuiești un concediu romantic în doi, într-o destinație mai scumpa, iei în considerare și acest loc. Finlanda, este o țară care merită vizitată, dar cercul polar, este de-a dreptul ceva ”exotic”, mai ales că doar câteva orașe sunt dezvoltate pe această parte a globului.


15726257_1167418630038639_2093080293661571974_n.jpg

 

72759998.jpg

 

72759993.jpg

 

72760007.jpg

 

75484098.jpg


Albul, blana, lemnul, țesăturile dese și culorile naturale ale pământului completează cu grație stilul scandinav specific zonei. Lemnul alb, natur sau cu bait închis la culoare capitonează camerele la interior, iar senzația de cabană este completă. Geamurile mari pe toată latura scurtă a camerei deschide întreaga încăpere spre peisaj, iar așezarea caselor pe teren oferă priveliște dar și intimitate fiecărei camere.

Bineînțeles există și un restaurant amenajat in același stil cabanier scandinav, ce servește mâncare specifică. În interior Blana, pielea și lemnul crează întreaga atmosferă împreună cu iluminatul realizat din corpuri în formă de conuri de brad.


15078645_1120019088111927_1526355337407971580_n.jpg


 

Poate că noi nu avem auroră dar avem peisaje și locații destule unde ar putea fi amenajate astfel de campusuri hoteliere. Poate cu această ocazie vede ideea cine trebuie și se pune pe treabă. Merităm și noi un astel de loc undeva mai aproape.

Dacă îți place vrei o vacanță într-un astfel de loc, trebuie să știi că depășește 200 euro pe noapte, însă, poate fi o locație bună pentru o excursie romantică încununată de aurora boreală.

Detaliile le găsiți pe site-ul oficial al complexului : http://arctictreehousehotel.com/

Sursa : Arctic TreeHouse Hotel 

 


Dacă îți plac articolele, nu ezita să te abonezi la blog. O poți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share pentru a se bucura și prietenii tăi.  Mulțumesc pentru vizită și sper că te-am inspirat.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s