Garsonieră amenajată industrial cu accente vintage. Visul oricărui tânăr !

Achiziționarea unei garsoniere, mai ales când vorbim despre prima casă, este o decizie importantă, iar amenajarea ei nu ar trebui tratată cu superficialitate. Am scris acest articol pentru a-ți arăta cum poți amenaja o garsonieră pentru locuit, dar care va avea succes și pentru închiriere. Majoritatea oamenilor cumpără garsoniere dar plănuiesc să achiziționeze și un apartament mai mare cu trecerea timpului. Astfel, soluția cea mai bună este să realizezi din prima un interior care va avea succes pe piața închirierilor sau pe aplicațiile AIRBNB .

Exemplul pe care l-am ales este o garsonieră de 40 mp din Moscova, iar principiile care au stat la baza amenajării lui sunt eficiența, rapiditatea amenajării, durabilitatea și un buget nu foarte mare. Uite cum a fost gestionat spațiul interior pentru a avea toate spațiile necesare locuirii.


INT2_interiorMA2_7.jpg


Suprafața de 40 mp a fost astfel amenajată pentru a avea toate spațiile necesare. La intrare există o zona spațioasă de hol cu dulapuri, urmată de o zonă de zi/ sufragerie, patul king size lângă fereastră și bucătărie pe peretele opus. Baia este în apropierea intrării în casă.


 

9 Bogdan Balaban.jpg

Chiar în fața intrării putem vedea în poza din stânga zona de living pentru care au fost alese două fotolii clasice. O măsuță industrială din metal și o mică bibliotecă cu cărți și jocuri care are rolul de a delimita spațiul destinat sufrageriei față de cel al patului, imaginea din dreapta. Dulapul despărțitor jos, poate fi accesat parțial și dinspre pat, astfel că are și rolul de noptieră.

Pardoseala garsonierei este din lemn reciclat, o fostă pardoseală de hambar vopsită alb, într-o stare bună, a devenit elementul vintage cel mai deosebit. Alte elemente folosite ca accent vintage sunt scaunele de la locul de luat masa și covorul din zona de tv.

Stilul industrial actual permite accente din alte stiluri putând fi ușor numit și eclectic, însă abundența și imaginea principală în acest exemplu este cea industrială, motiv pentru care l-am și numit astfel și nu am folosit termenul de eclectic. Putem însă să identificăm câteva accente cum sunt cele vintage și cele clasice.

Pentru un plus de căldură adus design-ului dar și pentru a crea o atmosferă puțin luxuriantă în anumite zone, au fost folosite fotoliile clasice dar și candelabrul. Despre cum așezăm fotoliile și chiar un fotoliu asemănător celor folosite în acest proiect gasiți și în acest articol de aici . Dacă vrei să mai vezi și un apartament cu 2 camere în stil eclectic cu accente vintage și industriale poți deschide și articolul acesta de aici.


 

5 Bogdan Balaban.jpg

Toată bucătăria este industrială la propriu, iar acest model de rafturi, masă de lucru și electrocasnice sunt în special folosite la restaurante și cantine. Se poate observa din această fotografie de mai sus și cum au tratat baia. Ea a devenit un spațiu închis, complet separat și izolat de restul încăperii, primind un rol strict compozițional. Tot exteriorul ei este placat cu lemn tratat și vopsit cu tehnica patinei timpului pentru a fi un accent vintage mult mai puternic ca podeaua vopsită alb.

Alegerea pardoselei albe a venit si ca urmare a culorii inchise a pereților. Aceștia au fost vopsiți astfel deoarece culoarea a fost aplicată direct pe cărămidă, fără alte tencuieli sau glet. Motivul a fost de natură economică dar și estetică, deoarece în stilul industrial , materialele de construcție aparente sunt un element absolut necesar in multe cazuri. În acesta mai avem un astfel de element , tavanul din beton care nu a fost finisat suplimentar. Pardoseala și tavanul crează un contrast puternic cu pereții, reflectă lumină și pun în valoare fiecare spațiu în parte.


 

7 Bogdan Balaban.jpg


 

10 bogdan Balaban.jpg

Baia nu are lumină naturală și pentru acest fapt a fost folosit foarte mult alb. Regăsim însă culorile naturale ale lemnului vintage, chiuveta realizată dintr-o fostă masă de cusut, ca accent industrial, dar și para dusului, barele metalice sau a bateria chiuvetei.   A ieșit astfel o baie luminoasă extrem de plăcută și curată.

De cele mai multe ori garsoniera este o locuință temporară, iar din acest motiv ar trebui să te gândești cum poate fi transformată într-o mică afacere de succes imediat ce te muți de acolo. Poți câștiga ceva din ea, poate chiar suficient cât să-ți permită să nu o vinzi pentru a cumpăra un nou apartament. Dar tu îți poți face calculele cel mai bine, eu pot doar să-ți fac o sugestie pentru o amenajare eficace. Mult succes !

PROIECTAT: INT2
Localitate: MOSCOVA, RUSIA
Suprafață: 40 mp


Dacă îți plac articolele, nu ezita să te abonezi la blog. O poți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share pentru a se bucura și prietenii tăi.  Mulțumesc pentru vizită și sper că te-am inspirat.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s