Un apartament spectaculos cu design eclectic și accente industriale

 


În ultimii ani, stilul de design eclectic este folosit tot mai des împreună cu accente industriale și este specific tinerilor. Curentul împacă cu ușurință atât masculinitatea cât și feminitatea, permite amestecul de obiecte din diverse stiluri fiind ușor de folosit atunci când un cuplu are mai degrabă gusturi diferite în domeniul design-ului interior.

Acest proiect a fost realizat de cei de la INT2 pentru un astfel de cuplu tânăr și pare a fi un loc ideal. Planul zonei de zi este liber și deschis, singurele zone separate fiind holul de acces, baia și dormitorul.

Living-ul, bucătăria și locul de luat masa sunt amenajate într-un spațiu comun dar bine delimitat.

Ca să înțelegi mai bine, arhitecții mi-au permis să atașez și un plan al apartamentului cu o suprafată de 69 mp.  Din plan se poate observa amenajarea deschisă a zonei de zi, bucătăria fiind puțin separată vizual de restul casei printr-un perete cu câteva depozitări deschise ce maschează un stâlp al structurii.  Living-ul a fost amenajat în proximitatea holului lăsând spre zona cea mai luminoasă a marii încăperi, masa. Se pare că noii proprietari lucrează mult de acasă, iar spațiul de luat masa este și zonă de lucru sau de întâlniri.

Dormitorul a fost micsorat, între el și balconul care îi aparținea înainte, a fost obținut un spațiu de birou, zona de noapte devenind minimală. Fiind vorba de tineri, zona de zi, unde pot lucra, petrece timp sau ține întâlniri de afaceri este organizată în așa fel încât pare un sediu de corporație tânără cu aspirații înalte și spații de muncă comode, neconvenționale, gata să atragă mileniali puși pe treabă.


plan design eclectic.jpg

Dar stiu că îți place să vezi toate aceste explicații aplicate așa că ți-am pregătit mai jos o serie de fotografii cu amenajarea apartamentului.


living cu accente industriale.jpg

Stilul este unul eclectic deoarece îmbină elemente ce aparțin mai multor stiluri. Cele mai importante accente din acest apartament sunt însă cele industriale. În living putem pune în această categorie, corpul de iluminat, fotoliul din piele, metalul negru care se regăsește atât la comoda TV cât și la fotoliu, măsuță și la scripetele pe care a fost agățat corpul de iluminat. Accent ce aduce aminte de tehnologiile industriale vintage. Același efect îl au și roțile mesei.

Căldura spațiului într-un design eclectic este dată în acest caz de elementele naturale ca pardoseala din lemn, covorul persan în culori tomnatice și pielea fotoliului. Aceste câteva elemente calde au fost folosite ca accent într-un spațiu destul de neutru alcătuit din tonuri de gri și contrastul dintre alb și negru.


zone de lucru neconventionale in stil industrial.jpg

Tot cu accente industriale sunt amenajate și zona de luat masa și biroul. Regăsim lemnul și metalul negru dar și tevile de la sistemul de ventilație, aparente la nivelul tavanului. Eclecticul își face simțită prezența prin diversitatea stilurilor de scaune.


4.jpg

Bucătăria se integrează perfect în restul amenajării. Aceleași accente date de tubulatura aparentă, rafturi discrete ca volum dar intr-o culoare care devine accent și completarea cu fondul general al casei- lemn, alb, negru, gri și metal. O structură metalică neagră suspendată deasupra insulei este suport de pahare și băuturi.


spatiu de luat masa industriala.jpg

Putem observa un nou element fain, este folosită o vopsea ce permite scrierea cu cretă pe perete. Este un element interesant mai ales pentru cei cu firi artistice. Poți face desene, poți lăsa mesaje, scrie o lista de cumpărături sau rețeta preferată.


dormitor industrial.jpg

Dormitorul a fost separat de restul  casei printr-un perete din sticlă cu ramă metalică neagră, lait motiv al acestui apartament. Observăm din nou motive vintage la peretele din lemn dar și accente urbane precum acel desen și corpul de iluminat industrial. Dormitorul a devenit un spațiu intim și luminos, ce ocupă un spațiu minimal dar suficient pentru rolul său într-o casă de tineri. Mai multe idei pentru dormitor poți găsi și aici.


7.jpg

Balconul a fost si el amenajat la fel, dar cred că deja a devenit vizibilă tema apartamentului. Sper că te-am inspirat cu acest proiect și îți urez succes în toate proiectele tale !


toalete industriale.jpg

PROIECT: INTERIOR IG
Localitate: Minsk, Belarus
Suprafata: 69m2


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

2 gânduri despre „Un apartament spectaculos cu design eclectic și accente industriale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s