Expoziție de pictură ”Damaged Canvas” la spațiul TOT

In fotografie – Andra Irimia, artist plastic


Pe 24 Noiembrie am fost la prima expoziție de pictură pe pânză a unei noi artiste, Andra Irimia. Tema expunerii este ”Damaged Canvas” și reprezintă o călătorie prin parcursul dezvoltării intelectului, aflat la prima treaptă majoră a maturizării. O serie de revelații personale transpuse pe pânză, cu titluri puternice dar și însoțite de poezie. Dacă tot aveți aceste zile libere , va invit să vizitați expoziția deschisă până pe 1 Decembrie în spațiul TOT, @TOTunspațiu .

Andra Irimia a însoțit fiecare tablou de o poezie, compusă de Mara Ciubotaru despre care putem spune că are cu această ocazie prima expunere publică a poeziei sale. Mara a deschis de curând și un cont nou de Instagram unde postează constant din noile sale poezii, inclusiv din cele de la expoziție. Pentru a le citi, poți urmări pagina aici : Mara Ciubotaru.  Tablourile și versurile se completează și formează un univers particular. Experiențele personale ale autocunoașterii devin pânze și versuri în care fiecare dintre noi ne putem regăsi.

Parcursul lucrărilor are, după cum spune Andra, o legătură directă cu dezvoltarea sa personală. Deși a terminat dreptul, a avut mereu o fire artistică și a creat, îmbinând exteriorizarea propriilor trăiri cu autocunoașterea prin artă, căci după fiecare lucrare un artist află și ceva despre el. Ceva ce stătea ascuns, dar a ieșit intuitiv la suprafață. Stând de vorbă am descoperit poate cel mai autentic motiv pentru care merită văzută expoziția. Tablourile nu au fost gândite într-o anumită temă regizată a expoziției ci nevoia și plăcerea de a picta și de a se reprezenta pe sine prin artă, a compus tema sufletului și parcursul maturizării sale în mod instinctiv. Inițial tema mare era doar legată de tehnica folosită, cea a pânzelor deteriorate și a căutării, dar parcursul expus, atât de universal, a fost rezultatul intuiției feminine.

Turul expoziției începe cu tabloul ”Captivitate” care reprezintă mai mult o iluzie a captivității sufletești în care ne-am simțit cu toții la un moment dat și se termină cu eliberare, parcursul fiind plin de experiențe. Eliberarea reprezintă în final doar acceptarea faptului că libertatea se obține în primul rând individual prin asumare, în timp ce captivitatea era doar o iluzie, o lipsă de curaj, sau poate o lipsă de autocunoaștere. Pentru a te asuma, trebuie în primul rând să te cunoști pe tine, iar acest parcurs, este unul eliberator care te îndeamnă fii tu, bazat pe autocunoaștere. De la Andra am înțeles că pentru a fi noi înșine, sau cel puțin așa am interpretat eu expoziția, este necesară o inimă frântă de brutalitatea lumii, individualizarea și separare de întreg-ul care te ține captiv, pentru a putea în final să te poziționezi particular în fața lumii și în legăturile cu ea.

Expoziția merită văzută, pe Andra o găsiți pe pagina ei de artist : Irimia Andra , expoziția este deschisă până pe 1 Decembrie și vă recomand cu căldură această activitate pentru azeste zile libere.

Hai să vedeți și un film și fotografii de la deschiderea expoziției.


 


 

DSC07409.jpg

De la stanga la dreapta: Mara Ciubotaru (poezie), Andra Irimia ( artist plastic), Dragos Sandu (a cantat la pian), Emanuela Mitrea ( dans contemporan ) și eu, Bogdan Balaban (arhitect ). Asta pentru că deschiderea a avut un moment artistic cu dans contemporan pe muzică de pian. Minunat !

Uitați și afișul pentru a repera expoziția când mergeți și nu uitați că e deschisă doar până pe 1 Decembrie (inclusiv).

poster.jpg

afiș : Tudor Berendea

 

DSC07358.jpg

 

DSC07341.jpg

 

DSC07319.jpg

Succes mai departe dragă Andra și celorlați artiști prezenți și contributori !

fotografie și film : Mihai Bivol ( @haihaimedia)

 


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog prin email sau urmăriți pagina de Facebook. Ambele opțiuni sunt în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like & share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s