Vechi și nou, o restaurare spectaculoasă !


Restaurarea a avut loc pe una din insulele satului Zhoushan din China și a fost realizată în 2017. Casele din zonă sunt din materiale locale, durabile, dar cele mai multe sunt pustii, 70 % dintre ele mai exact. Din acest motiv, multe au ajuns într-o stare avansată de degradare.

Această casă nu a fost locuită timp de 70 de ani, dar locația cu vedere spre litoral, faptul că se compune din două corpuri cu o diferență de altitudine de 4 metri și poziția ferită de furia tifunurilor, au fost argumente pentru care corpurile fost alese pentru această renovare.

Principalul interes a fost interiorul, și întregul ansamblu a fost conceput analizând mai mult perspectivele din interior spre exterior și nu invers. Între cele două case restaurate, există și un corp nou din beton armat. Materialul a fost ales pentru a se integra în zona cu multe case din piatră dar și pentru a rezista bine climatului aspru.

Noua construcție nu este foarte vizibilă din stradă ci după ce intri în incinta curții. Aspectele la care au ținut cel mai mult arhitecții au fost respectarea culturii locale, mediului înconjurător, încadrării în sit și omului. S-a mers pe ideea că o casă bine făcută și armonioasă, bine mulată pe nevoile omului poate crea bună dispoziție asemenea unui show bun de televiziune.

Această casă , vorbește de la sine prin galeria de fotografii . Vă invit să le vedeți.


2.jpg

 

7.jpg

 

9.jpg

3.jpg

 

6.jpg

 

1.jpg

10.jpg

 

11.jpg

 

13.jpg

 

14.jpg

 

8.jpg

 

5.jpg


Architecți: Evolution Design

Locație : Zhoushan, China

Architect sef : TianQi Guan

Interior Designers: Shaohua Liu, Yue Han, Honhye Yu

Suprafață: 265.0 m2

Photografii: JianPing Yang,  Yong Zhang


 

Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog prin email sau urmărind pagina de Facebook. Ambele opțiuni sunt în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like & share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s