Uite câteva idei de rafturi mai ieftine și mai estetice decât bibliotecile anilor 90′

O bibliotecă ocupă un spațiu important într-o încăpere și nu tot timpul beneficiem de acesta. Iată, că există soluții plăcute pentru crearea unor etajere care să ofere ceva loc în plus de expunere pentru decorațiunile și cărțile noastre preferate.

Fie că folosim aceste soluții în living, bucătărie sau chiar baie, ele sunt disponibile în variante diferite, de la clasicele etajere până la cutii din diverse forme și materiale. Multe ateliere au reușit să transforme acele rafturi simple, în obiecte de interes viziual pentru orice încăpere. Este o soluție practică dar și foarte dinamică când vine vorba de design, fiind folosită în diverse combinații.

Acum etajerele nu mai sunt doar niște soluții temporare, până cumpărăm o bibliotecă ci elemente prezente în aproape toate amenajările de interior. Sunt soluții mai estetice și mai aerisițe decât bibliotecile vechi din casele românilor. De câte ori m-am mutat cu chirie dintr-o casă în alta, am cerut proprietarilor să scoată acele biblioteci sufocante. De multe ori mă izbeam de un atașament extrem pentru acele biblioteci, care acum îmi par ceva înspăimântător, de cele mai multe ori. Uite câteva exemple care sper să te convingă să scapi de biblioteca aia veche, pentru un spațiu mai modern și mai aerisit. Iar dacă dai un apartament în chirie, ai milă, scapă de ea. Păstrează eventual doar partea închisă de jos, sub formă de comodă.

Dar mai bine, hai să vedem câteva exemple.

1. Varainta cea mai des întâlnită este cea a rafturilor simple. Acestea pot fi așezate în colțuri, pe centrul peretelui, deasupra patului sau birourilor, atât în living cât și în dormitoare, băi sau hol.

În acest caz vorbim despre un living, dar uite mai jos și variante pentru bucătărie sau baie.

 

Indiferent cât de frumoase sunt rafturile etajerele sau materialul din care sunt realizate, nu trebuie să uitați un lucru esențial. În aceste fotografii, frumuseșea vine din modul de expunere a decorațiunilor. Chiar dacă faceți un aranjament interesant din rafturi, nu trebuie să vă lăsați mai prejos nici la decorațiuni. Folosiți vaze cu flori, ghivece cu plante, cărți, lumânări parfumate. Toată lumea are extrem de multe ”nimicuri„ așezate la vedere prin casă, dar pe aceste rafturi arată foarte bine cutiile, așa că puteți opta pentru câteva cutii în care să ste aascunse acele mici lucruri necesare dar inestetice în orice casă.

2. Diverse forme geometrice

Pot fi cutii, hexagonale, triunghiuri, pot fi combinate cu metal negru sau nu. Acum combinația de metal negru cu lemn natur este foarte utilizată dar probabil în câțiva ani, avântul ei se va estompa, mai ales că nu se potrivește în orice cadru iar stilul hipsteresc, este totuși unul extrem de targetat. La fel ca elementele industriale. În schimb elemente mici pot fi mereu utilizate în cadrul eclectismului. Acesta este un stil care nu va disparea niciodată probabil și singurul în care poți integra cu succes cam orice. Desigur în baza unor reguli pe care nu toți le stiu.

Dar hai mai bine să vedem aceste box-uri și sper să că inspire pentru a crea și voi acasă câteva astfel de elemente.

 

View this post on Instagram

Love this idea 💕 📷 via @thebambooshop.nl

A post shared by NordicPillows (@nordicpillows) on

Aceste rame negre care delimitează spațiul de expunere de pe rafturi face ca totul să pară un tablou 3d. Mi se pare o idee foarte bună, mai ales pentru living, hol sau birou.

În acest caz sistemul de prindere a devenit un element de design. În loc să vedem acele pies metalice inestetice sub raft, ele pot fi integrate în design, cu pușină imaginație.

3. Lucrurile nu se opresc aici. Dacă aveți creativitate, răbdare și vă place lucrul făcut cu mâna voastră puteți merge foarte departe cu ideile. Dacă nu sunteți niște tâmplari buni, cu siguranță puteți găsi unul care să vă ajute la implementarea ideilor voastre. Acestea fiind spuse priviți acest copac-bibliotecă. O formă neconvențională, foarte interesantă, ce poate deveni centrul atenției unei încăperi.

 

Uite și această soluție interesantă pentru living, cafenele, sau chiar camere de copii. În loc de tablouri pot fi panouri interactive pe care poți scrie sau lăsa bilețele, rafturile pot fi puțin mai adânci ca în acest caz. Exemplul este pentru a-ți face o idee dar ești liber să dai o interpretare proprie și să te inspiri pentru a crea  singur o soluție potrivită nevoilor tale. Poți adăuga lumini, iar acum sunt destule sisteme cu baterie, așa că nu este nevoie să spargi pereți și să tragi fire pentru orice mică renovare ce include o lumină mică în bibliotecă.

EIB873F1MT.jpg

 


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog prin email sau urmăriți pagina de Facebook. Ambele opțiuni sunt în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like & share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s