Am decorat un living și am transformat un spațiu rece într-unul intim și cu personalitate cu doar 1200 lei


După ce a locuit o perioadă într-o casă închiriată din Bacău, amicul meu englez Sam, veteran de război rănit în Irak și mutat în România pentru o perioadă pentru a cunoaște mai bine cultura noastră, a început să fie nemulțumit de faptul că nu reușea să se simtă acasă în noua locație. Mi-a cerut ajutorul pentru a face din living, un spațiu mai primitor, mai ales că și-a făcut în scurt timp mulți prieteni și avea des musafiri.

Am decis să mergem împreună la cumpărături și am stabilit un buget maxim de 300 E. Tipul acesta de soluții rapide pentru înfrumusețrea unui spațiu se pretează la apartamentele închiriate sau la cele pe care vreți să le vindeți. Aveți mai multe șanse de a vinde sau închiria dacă locuința este mai intim amenajată, iar dacă locuiți acolo amenajarea este importantă pentru starea voastră de bine.

Ca să înțelegi mai bine, îți pun niste fotografii cu spațiul înainte de decorare. Îmi pare rău că mi-am dat seama târziu să realizez fotografiile și deja câteva lucruri fuseseră mutate, dar totuși am fotografiat totul la început de drum și fotografiile sunt relevante.


13582391_887805898030005_329640890_o.jpg

13555651_887805908030004_638620580_o.jpg


Am ales două din magazinele de bricolaj la îndemână, din Bacău, Dedeman și Jysk. Bugetul nu era foarte mare dar aveam nevoie și de piese de mobilier.

În primul rând am schimbat poziția canapelelor. Reașezarea celei din stânga a fost prima mutare, ea fiind înainte în stânga poziției din care a fost realizată fotografia de mai sus, iar în locul ei consola cu TV care acum i-a luat locul. Întreg livingul a fost reorientat. Dacă în partea dreaptă sunt o canapea și un fotoliu care priveau către peretele unde era consola, acum canapelele au fost orientate către un alt perete și aduse mai aproape unele de altele , formând un U împreună cu fotoliul. Aceasta este o formă optimă pentru un loc de discuții mai intim.

Am cumpărat și un set de mobilier. Mai exact o bibliotecă Galaxy de la Dedeman, pe care însă nu am așezat-o ca în fotografia lor de mai jos, ci am despărțit corpurile pentru a umple mai mult încăperea mare și cu puține obiecte.

biblioteca-galaxy-8033805_2.jpg

Chiar dacă aceste corpuri arată bine împreună eu am ales să poziționez corpul de jos în fața ferestrei , iar pe cel de sus, deasupra canapelei. Astfel am evitat crearea unui spațiu gol și mort în zona ferestrei și am reușit să concentrez într-un întreg toată zona de discuții. Am schimbat și vechea perdea pe care am înlocuit-o cu o draperie deja dimensionată, de la Jysk. Fiind vorba de un living la casă, într-o zonă rezidențială, era nevoie de  draperie pentru mai multă intimitate pe timp de seară.


13555625_887805911363337_15281238_o.jpg


Nu îmi amintesc de unde am cumpărat măsuța, dar s-a potrivit foarte bine cu biblioteca și am stiut din prima că este ceea ce ne dorim. Voiam să dau un aer modern, o atmosferă de cămin dar aveam nevoie și de culori care se potrivesc cu cele deja existente ca albul pardoselii și canapelelor, covorul cu maro-uri dar și bej-ul de pe pereți. În aceste combinații am adăugat lemn natur, gri, indigo, și accente mici de roz, mov, roșu sau bleumarin închis la draperie.

Pe canapeaua mare, am ales să pun o cuvertură în nuanțe de gri, iar pe cea mică și fotoliu, indigo. Am făcut asta pentru că Sam, mereu stătea cu o pătură maro peste canapea pentru că pielea era rece, iar iarna era neplăcută senzația. Canapelele din piele nu sunt recomandate pentru zona de discuții și living pentru că iarna sunt mereu reci, vara transpiri și nu sunt relaxante pentru mediul necesar acasă, mai ales dacă petrecem mult timp la tv sau discuții.


13579847_887805938030001_1034032118_o.jpg

13570026_887805968029998_74075501_o.jpg


Pe comodă am așezat câteva decorațiuni din Jysk și Dedeman. Plante care nu ar trebui să lipsească din nici un living, un ceas model vintage dar și o lampă pentru o lumină mai caldă și mai ambientală de seară. 

În final toată atmosfera a fost schimbată cu doar câteva obiecte, cu un buget final de 1200 de lei din care am luat : 2 pături, 1 cuvertură, 5 perne, 4 plante, 4 ghivece, 1 ceas, 1 veioză, 1 măsuță de cafea, 1 draperie, 1 bibliotecă Galaxy formată din două corpuri, unul jos și unul suspendat, dar și alte câteva decorațiuni de masă. Mai exact am luat farfurii de culori diferite și mărimi diferite, dreptunghiulare din Dedeman și am făcut cu ele un aranjament în care am pus lumânări parfumate dar și plante uscate parfumate.

Uite o fotografie cu una dintre lumânări, pe care am stins-o și a curs în formă de inimioară.

 

2.jpg

 

Sper că ți-a plăcut schimbarea făcută în acest living cu un buget foarte mic și fără o renovare reală.  O să mai postez câteva articole de acest gen cu transformări chiar mai spectaculoase, și cu cheltuieli modice.


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog prin email sau urmăriți pagina de Facebook. Ambele opțiuni sunt în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like & share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s