Patul nu se așează cu capul la perete și gata ! Uite 6 modalități de a face din patul matrimonial un loc special.


Odihna este esențială pentru a putea lucra cu spor în fiecare zi, iar frumusețea mediului în care o facem, afectează starea noastră de spirit. Stim cu toții ce stare de bine avem după o renovare reușită, dar cu atâtea idei și cu atâția designeri care ne pot ajuta, mulți încă preferă să-și amenajeze casa dupa bunul plac, fără ajutor specializat.

Ei bine, m-am gândit ca pentru cei care refuză ajutorul să ofer câteva trucuri și să-ți arăt doar 6 din multiplele modalități prin care poți face ca peretele unde este așezat patul tău matrimonial să aibe mereu farmecul tinereții și prospețimea de care ai nevoie pentru a te încărca cu energia pozitivă necesară următoarei zile.


1 . Texturi aparente

reclaimedthinbrickveneer.jpg

Materialele aparente precum cărămida sau lemnul sunt și vor rămâne tendințe nemuritoare. Pot fi folosite pentru a completa atât un stil modern al camerei dar și unul rustic sau shabby chic. Peretele pe care este așezat patul trebuie să atragă atenția pentru a echilibra camera. Un pat mare și încărcat, va arăta cu greu bine pe un perete simplu fără nici o intervenție. Așadar , dacă îți place cărămida, poți realiza un perete cum au prezentat pe site-ul lor cei de la ”reclaimedthinbrickveneer.stonefarmliving.com” , o companie americană care recuperează cărămidă pentru a o refolosi în amenajări. Da, cărămida reciclată este mereu o idee bună, iar aspectul acela vintage al ei, nu poate fi realizat din produse noi.


2. Colaje din lemn reciclat

shabby-chic-2929723_960_720.jpg

Lemnul poate avea diverse forme, iar vechile uși de dulap, ramele ferestrelor sau chiar ușile de extreior sau interior pot compune un colaj special pentru dormitor. Dacă te gândești să renovezi, să schimbi ușile și ferestrele din lemn, înainte să arunci ceva, te rog să te gândești dacă nu cumva deții o comoară creativă. Multe astfel de obiecte pot fi reutilizate pentru a crea elemente noi, cu impact, dar și valoare sentimentală. Mereu recomand, în cazul unei renovări complete, păstrarea unor elemente vechi, pentru a da continuitate  și identitate casei. În plus, refolosirea lor antrenează creativitatea.


3. Peretele cu fototapet

muralswallpaper.co.uk..jpg

Da, se poate și simplu, dar nu cu un simplu var ci cu o întreagă atmosferă. Fototapetul poate fi găsit cu diverse peisaje. Acesta este un exemplu oferit de  ”murals wallpaper” din UK, care oferă astfel de servicii. Chiar dacă nu sunt foarte întâlnite la noi, popularitatea lor crește. Împreună cu texturile și culorile potrivite pe pat, cu acest tip de fototapet pot fi realizate dormitoare de poveste, iar diversitatea de peisaje nu este o problemă.


4. Placările de perete cu panouri moderne

hotel-room-1447201_960_720.jpg

Specifice caselor moderne și camerelor de hotel, placările cu panouri din lemn finisate lucios și modern sunt o combinație a stilului clasic cu cel modern. Nu uităm că în locuințele clasice, panourile din lemn cu ancadramente acopereau pereții camerelor în multe cazuri. Această soluție este o reinterpretare a acelui stil, dar poate prinde diverse contururi. În panou pot fi inserate tablouri, lumini, rafturi sau pot fi lăsate simple cu rosturi vizibile pentru crearea unui patern armonios.


5. Luminițe, luminițe, luminițe

10stylishbedroomdecorating.jpg

Nu vă panicați, există și soluții care nu implică o placare sau transformare completă a peretelui. De exemplu o atmosferă de poveste poate fi creată prin folosirea luminilor. Deși la noi sunt folosite luminițele doar în perioada Crăciunului, ele devin tot mai utilizate. Oferă lumină ambientală dar sunt și un element de design încadrabil ușor în ultimele tendințe. Au devenit atât de populare încât găsiți astfel de lumini cam în toate magazinele cu decorațiuni. Și nu, ghirlandele nu mai sunt doar decorațiuni de sărbătoare ci un element de design interior. Nu uitați să le combinați cu texturi și culori diferite ale așternuturilor. Peretele ar fi bine să aibe un element cu greutate, cum este în acest caz acea eșarfă. Vă garantez că și un covor țesut tradițional poate arăta minunat dacă are culorile și forma potrivită.


 

6. Un baldachin cu luminițe ?

16stylishbedroomdecorating.jpg

Pânza subțire, perdele transparente, catifea, cașmir, etc. Toate pot fi folosite pentru a crea un paravan de intimitate a patului. Este un element ce poate fi ușor realizat și are efect garantat. În diverse forme , combinând fie un cadru de pat cum este in exemplul de sus sau doar fiind prins în tavan si perete cu elemente metalice, baldachinul poate fi realizat pentru orice dormitor, fie el matrimonial sau pentru copii.


Sper că te-am inspirat cu aceste idei, iar dacă vreodată realizezi un proiect sau ai relizat deja, nu ezita să-ți împărtășești experiența cu noi.

Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Un gând despre „Patul nu se așează cu capul la perete și gata ! Uite 6 modalități de a face din patul matrimonial un loc special.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s