Un gratar modern cu spațiu de luat masa într-un colț de curte de doar 6mp


Proiectul este rezultatul unui brainstorming între mine și arhitectul Dragoș Isăcescu și a fost conceput pentru o curte foarte mică, unde totuși proprietarii aveau nevoie de o bucătărie de vară/ grătar acoperit.

Rezultatul ne-a dovedit că un spațiu atât de convențional cum este un foișor pentru grătar, poate prinde un contur foarte modern și minimalist.

Materialele combinate sunt lemn, microciment, marmură și oțel. Împreună cu proiectoare și dungi din lumini LED care fac trecerea de la lemn la microciment, volumetria foisorului a prins un contur minimalist, cu tente futuriste.


2.jpg

 

3.jpg


Blatul de lucru din marmură, este încastrat în perete, și include hota de aerisire, totul fiind făcut să pară turnat dintr-o singură bucată de marmură. Finisajul dă un aspect luxos, curat și continuu. Dulapul de sub blat împreună cu hota și spatele peretelui unde este poziționat focarul sunt din oțel. Astfel ele sunt ușor de curățat și eventualele schimbări de textură în timp vor accentua aspectul modern, ușor SF.

Am adăugat un blat de masă din lemn cu picioare subțiri de oțel, asemenea scaunelor de bar. Am ales o masă înaltă care iese din blat, pentru potențialitatea în care aceasta ar putea avea picioare pliabile și ar putea fi rotită până ajunge complet sub blatul de lucru, eliberând spațiul.


5.jpg

 

4.jpg


Foișorul cu grătar este un acesoriu necesar în orice curte dar nu este obligatoriu ca acesta să fie rustic ci poate fi realizat în diverse stiluri, dar cel mai important este ca acesta să fie în concordanță cu casa și restul curții.

Imaginile sunt realizate de mine cu ajutorul programelor de modelare 3D.


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Un gând despre „Un gratar modern cu spațiu de luat masa într-un colț de curte de doar 6mp

Comentariile sunt închise