A fost doar o ruină dar acum este o casă modernă și primitoare

Proiectul este intitulat Villa Slow, se inchiriază pentru vacanțe și este poziționat în parcul natural Valles Pasiegos, în nordul Spaniei. Poziția ei pe un deal mic, oferă vizibilitate asupra întregii văi, iar orientarea spre sud face ca locația să abunde de lumină. Terenul aferent acestei cabane din piatră are aproximativ 2 hectare, iar construcția propriu zisă 160 mp.


24_LAA_Villa-Slow.jpg

 

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-12.jpg


Conceptul hambarului are în centru living-ul și bucătăria care se deschid spre exterior datorită ferestrelor mari de pe cele două laturi lungi ale casei. Toate deschiderile au și obloane din lemn pe structură metalică. Combinațiile foarte simple de piatră cu lemn, elemente abrazive naturale și suprafețe netede, rapoartele plin-gol, fac din Villa Slow o construcție a contrastelor.

Nu are aerul unei locuințe romantice ci mai degrabă funcționaliatatea modernă. Refacerea vechiului hambar în acest context al parcului naural a dus la alegerea unui design interior rece, potrivit cercetării deși locația este una de vacanță. Acest stil denotă o perspectivă interesantă asupra turismului, fiind considerat, în acest spațiu, atât un loc de relxare cât și unul de observare a naturii. Subliniază un stil de viață simplist într-o casă din materiale dure și bine ancorate în realitatea mediului înconjurător.


villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-22.jpg

 

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-24.jpg


Dormitoarele, cu baie proprie, aflate în proximitatea living-ului au de asemenea ferestre mari care se deschid dar și obloane pentru intimitate. Deși ați crede că geamurile mari ar putea duce la o pierdere de căldură, pentru această zonă și datorită orientării casei dar și sticlei de calitate, suprafața vitrată mare ajută la colectarea căldurii solare.


villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-42.jpg

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-44.jpg


Dacă ați observat scara din dormitor, ea duce deasupra băii unde este suficient spațiu pentru ca alte persoane să doarmă, copii sau adulți, făcând din Villa Slow o destinație de vacanță potrivită pentru familii cu copii sau un grup de prieteni.


villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-19.jpg


Aspectul curat și elementele retro, combină acuratețea necesară unui spațiu de vacanță închiriat de mulți necunoscuți și necesitatea de a fi vizibilă curățenia impecabilă cu elemente specifice unei cabane, cum este mobilierul din lemn.


villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-01.jpg

 

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-03.jpg

 

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-05.jpg


Deschiderea către peisaj face ca livingul să pară un spațiu deschis complet dar acoperit. Senzația de terasă exterioară acoperită dă farmecul întregului living și încheagă conceptul casei de vacanță.  Dacă la exterior materialele folosite sunt abrazive, la interior, sunt păstrate elementele naturale dar cu finețe, iar texturile sunt fine și lucioase.


villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-37.jpg

 

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-10.jpg

 

villa-slow-holiday-retreat-valles-pasiegos-david-montero-laura-alvarez-architecture-40.jpg


 

Aceasta a fost Villa Slow, un proiect din 2017.

Arhitect : Laura Alvarez Architecture

Fotografii: David Montero

Constructori: Artifort, INNOVATION


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

 

Reclame

Un gând despre „A fost doar o ruină dar acum este o casă modernă și primitoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s