Toți pereții sunt albi dar renovarea este plină de viață și lumină !


Nu este nevoie de multe culori pentru a realiza o locuință plină de lumină. Toți pereții albi ai acestei case au un rol esențial în atmosfera creată. Părerea mea despre pereții de culoare albă este că aceștia sunt potriviți în special în camere spațioase și cu multă lumină naturală.  În alte circumstanțe, fără lumină pe care să o reflecte, albul pereților dă mai degrabă un aspect mohorât și nu senzația luminoasă din aceste fotografii.

Casa aparține proprietarului unei companii importante de construcții dar și design interior, Grup Interiors Escrivá din Spania. Visul de a deține o astfel de locuință l-a urmărit ani de zile, dar a fost posibilă punerea planului în practică abia după ce copiii lui au crescut și s-au mutat la casa lor. Când rămân doar doi membri într-o casă, spațiul prinde alte contururi, iar necesitățile sunt diferite.

Încă din holul de intrare lumina, simplitatea și firea artistică a proprietarilor este evidentă. Un raft alb deasupra unei băncuțe unde să te încalți, o scară vintage cu patina timpului, dar și decorațiuni florale. De la intrare, tematica materialelor este evidentă, dar o veți observa și voi pe parcurs, pe măsură ce vom vorbi despre restul casei.


gh.jpg


Și-a creat un spațiu mare de discuții pentru living și a deschis bucătăria. Acum cuplul gătește mai rar așa că și-a realizat o bucătărie deschisă cu un bar lung, foarte potrivit pentru întâlnirile cu prietenii.


ssss.jpg

ssssss.jpg


În intreg living-ul și bucătărie, au fost alese doar culori neutre cu foarte puține texturi și imprimeuri de efect. Flori, nuanțe de flori și în general culori naturale. Principala textură este cea a lemnului. Podeaua, peretele bibliotecii de lângă spațiul de luat masa, dar și structura fotoliilor și masa de dinning sunt din lemn natur.


CC6-1.jpg

sss.jpg


Dacă doriți o bibliotecă, să știți că nu este mereu recomandat să cumpărați una din magazinele obișnuite de mobilier. Aici vedeți un exemplu de bibliotecă pe comandă, cu spate din lemn natur și rafturi albe. Are un aspect extrem de curat și scoate în evidență orice obiect doriți să expuneți.

Acestă casă este exemplul perfect de locuință axată pe două culori principale, alb și flader-ul lemnului natural. Combinațiile de acest fel pot fi diverse. În cazul acesta, proprietarii casei au ales pentru dormitor o altă combinație. Alb cu bleumarin închis, dar au păstrat elementul din lemn natur și podelele. Însă culoarea patului a fost aleasă pentru a schimba centrul de greutate a camerei pe zona unde este amplasat acesta.


sdsdsd.jpg


Tăblia patului a fost realizată suficient de adâncă încât poate fi folosită pentru a expune tablouri sau mici obiecte decorative. Acest mod de abordare este folositor dacă nu ai tablouri mari sau nu vrei să acoperi suprafața pereților. Toată greutatea din cameră este concentrată pe jumătatea de jos în timp ce jumătatea de sus are doar rolul de a evidenția și lumina spectacolul realizat. Acesta este un alt efect al pereților albi.

Chiar dacă tăblia patului are o altă culoare, textura de lemn rămâne vizibilă, iar culoarea nu ne dă senzația unui alt material mai puțin natural. În fața patului însă, un birou mic revine la stilul reprezentativ al restului casei.


CC11.jpg

Sursa foto: El Mueble


Mulțumesc pentru vizită și nu uitați să vă abonați la blog pentru a primi constant articole interesante, prin intermediul paginii de Facebook  sau prin email, ambele oțiuni pot fi găsite în același meniu din dreapta titlului.


 

 

Reclame

Un gând despre „Toți pereții sunt albi dar renovarea este plină de viață și lumină !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s