Cum faci într-un living de 16 mp, spațiu pentru loc de discuții, birou, bibliotecă și comodă tv ?


Pentru un asemenea proiect a fost esențială modalitatea prin care am reușit să îmbin aceste funcțiuni, folosind tot spațiul pus la dispoziție dar totodată păstrând încăperea aerisită.

Am optat pentru un stil modern, culori deschise și influențe scandinave. Iar cheia a fost mobilarea centrală a camerei. Sigur, nu mai este loc de dans în acest living însă este suficient loc pentru a sta cu prietenii la discuții, suficient loc la birou pentru a-ți face activitățile și spațiul a rămas luminos, aerisit și primitor. Iar dacă se dorește cu ardoare un dans, există totuși spațiu și pentru acesta spre hol și lângă intrările în dormitoare.

Am atașat mai jos un plan al mobilării ca să înțelegi exact cum a fost posibil.


11.jpg


În partea din stânga jos este intrarea de pe holul principal al apartamentului. Este un apartament nedecomandat, cu intrarea in baie, balcon și două dormitoare direct din living.  Din acest motiv am montat o bibliotecă în fața holului, iar efectul este de separare a zonei de discuții de restul holului, chiar dacă biblioteca nu are spate , și permite ca lumina să treacă și vederea să nu fie complet închisă.

Poziționarea centrală a canapelei de 3 locuri, cu vederea spre perete, unde am poziționat comoda joasă pentru tv și un corp suspendat pentru depozitare, a permis împărțirea camerei într-o zonă de discuții și una de birou.


2.jpg


Pe partea stângă era un perete plin și am poziționat spre el întreaga zonă de discuții, în timp ce în spatele canapelei, exista o porțiune de perete între ușa unui dormitor și cea a balconului. Am ales din acest motiv să poziționez acolo biroul. Este chiar o poziție ideală, pentru că lumina spațiului de lucru trebuie să vină din partea stângă sau din față pentru a avea cea mai bună lumină de lucru. Deasupra biroului am poziționat un corp suspendat pentru a depozita materialele de lucru.


5.jpg


Pentru a păstra camera luminoasă, am folosit câteva nuanțe tinerești și luminoase. Apartamentul aparține unui tânăr singur, iar din acest motiv am ales bleumarin deschis, lemn natur, alb și gri. Pentru fotolii, asa cum v-am explicat și în articolul ” UN FOTOLIU SAU DOUĂ ? CUM FACI DIN FOTOLIU O PIESĂ CENTRALĂ ? ” , am folosit o culoare mai puternică, pentru a oferi încăperii un aer mai dinamic dar și suficient joc de culori pentru a nu deveni plictisitoare.

Întreaga amenajare poate fi realizată din produse de serie găsite în marile magazine de mobilier și accesorii. Anumite elemente , precum acele colțuri colorate ale mobilierului ar putea fi realizate acasă cu câteva produse de bricolaj. Astfel, pot exista diverse metode de a imprima un element comun în întreaga încăpere. Acesta este doar un exemplu posibil.

Amenajarea și fotografiile de prezentare au fost realizate de mine în cadrul biroului  arhitectului Dragoș Isăcescu.


3.jpg


Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email sau Facebook, în meniurile din dreapta articolului. De asemenea like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă. Vă mulțumesc pentru vizită și sper că v-am inspirat.


 

Reclame

Un gând despre „Cum faci într-un living de 16 mp, spațiu pentru loc de discuții, birou, bibliotecă și comodă tv ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s