Aceeași casă în două variante diferite de lemn. Alb sau maro ?


Construcția deservește de fapt funcțiunea de club, pe o proprietate cu mai multe locuințe unifamiliale. Aceasta are rolul de a primi invitați pentru petreceri, grătare și alte activități care implică un număr mare de musafiri.

Am realizat acest proiect împreună cu arh. Dragos Isăcescu când lucram în biroul lui, dar nu puteam să ne decidem la culoare, fiecare ținând mai mult la una din variante. Ca să nu fie cu supărare, am realizat atunci aceste două opțiuni, iar proprietarul a ales.

Voi care credeți că a fost alegerea făcută ?

Eu am mers mai mult pe varianta albă ce aduce mai mult cu stilul american al caselor, în timp ce Dragoș a mizat pentru varianta cu lemn maro, mai austriac. Dragoș are mai multă experiență cu gusturile clienților români și a avut câștig de cauză. În final proprietarii deși au apreciat ambele variante au ales să meargă pe varianta mai pitorească a lemnului maro.


Propunere 2 fam Pena.jpg


Am atașat și un plan al clubului ca să-ți faci o idee despre funcțiunile lui și îți voi arăta și imagini cu celelalte unghiuri ale construcției.


3.jpg

4.jpg


De la o variantă la alta au mai intervenit câteva modificări, iar în fnal, panourile din lemn de pe fațadă vor fi pe șine și vor putea fi mutate pentru a acoperi ferestrele sau pentru a crea diverse jocuri prin poziționarea lor diversă.


2.jpg

3.jpg


Terasa din spate are vedere către un lac, și am amenajat aici un spațiu de discuții acoperit, unul descoperit în apropierea grătarului, dar și o zonă mai joasă față de terasă, cu banchetă, unde toată lumea se poate aduna în jurul unui foc. Prezența focului în astfel de proiecte este pitorească, iar căldura pe care o emană ne permite să stăm afară până toamna târziu.


1.jpg

2.jpg


Pe fațadă am placat cu piatră naturală, iar terasa este din deck, lemn de esență tare special pentru podele exterioare, iar de la terasă spre grătar trecerea se face pe dale din piatră.

Imaginile au fost realizate de mine prin intermediul programelor de simulare 3D.

Voi ce variantă preferați ? Cea americană cu alb sau varianta mai pitorească, austriacă ?

 


Dacă vă plac aceste articole, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email, în meniul din dreapta articolului, sau prin Facebook urmărind pagina oficială a blogului. De asemenea un like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă, este un gest de care mă bucur ca un copil, de fiecare dată. Mulțumesc pentru vizită .


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s