Un spațiu intim și confortabil pentru tabieturile tale. Colțul preferat al casei !

 


În majoritatea caselor locurile sunt împărțite și fiecare din noi are un loc preferat. Fotoliul nostru, partea noastră a patului, locul la masă și altele. Cam în orice împrejurare, avem tendința să ne marcăm teritoriul și să-l proclamăm ca fiind ocupat.

Cele mai frumoase locuri de relaxare citind romanele preferate , presa sau pur și simplu stând pe gadget-uri sunt după părerea mea, colțurile cu fotolii și biblioteci.

În aceste zone putem aduce pătura și perna preferată, cărțile preferate, ceasca de cafea, iar dimineața sau seara va deveni una perfectă.


3.jpg


Dacă ai un spațiu lângă fereastră, adaugă un fotoliu, o măsuță și rafturi sau o bibliotecă mică pentru depozitarea cărților preferate și vei face din acest loc, teritoriul pentru tabieturile tale.

Avem tendința de multe ori să bem cafeaua la bucătărie, dar pentru cei care preferă spațiile mai intime, un astfel de loc în living sau chiar în dormitor are potențialul de a fi culcușul perfect pentru reîncărcarea bateriilor și reculegere. Poate fi și un spațiu de meditație dacă aveți destulă liniște, iar nicăieri concentrarea nu va fi mai bună ca într-un colț unde sentimentul de siguranță și apartenență este la cote maxime.


5.jpg


Uite o astfel de zonă specială care abundă de lumină naturală. Plantele au un efect benefic asupra bunăstării noastre, iar ca design au un efect vizual plăcut dacă sunt în vasele potrivite. Este preferabil ca aceste culcușuri să fie poziționate lângă ferestre dar nu este o regulă de netrecut.


7.jpg

În acest exemplu, fereastra nu este suficient de mare, sau în alt caz poate lipsi complet, dar o lampă elegantă, cu picior înalt și reglabilă poate suplimenta necesarul de lumină.

Luminile alternative, nu doar cele din tavan ajută mult la dinamica design-ului. Dar voi vorbi despre cum să luminăm mai eficient dar și mai artistic o încăpere într-un alt articol.

Ai grijă să alegi un fotoliu confortabil, fără acest criteriu îndeplinit tot acest colț va fi ocolit. Poți deasemenea să il poziționezi spre televizor, astfel că nu îl vei folosi doar pentru tabieturi.

Nu uita de păturică !


 

 

Un alt spațiu care ar putea deservi acelorași funcțiuni sunt aceste bănci din fața geamului. Se potrivesc mai bine pentru case dar și dacă locuiești la apartament, pot fi realizate dacă ai o încăpere cu o formă ce permite astfel de intervenții. Într-un astfel de spațiu aș bea cafele și ceaiuri mai ales iarna, iar dacă priveliștea este una potrivită, nu vă motive pentru care te-ai mai ridica din acest loc. Glumesc, desigur, dar genul acesta de spații te vor atrage mereu și nu doar pe tine, ci și pe toți musafirii tăi care probabil vor dori să incerce bancheta cu rândul.


6.jpg


Parte bună este că banchetele pot fi suficient de încăpătoare pentru doi oameni sau chiar trei în funcție de spațiu, iar copii cu siguranță vor abuza de acest culcuș numai bun de joacă. Este o soluție perfectă pentru cei care vor mereu să fie în jurul familiei.

Ar putea funcționa și varianta ceva mai clasică a fotoliilor cu măsută. Astfel putem crea un spațiu ideal pentru discuții cu partenerul de viață. Un astfel de spațiu poate avea efecte benefice asupra stărilor noastre de spirit, iar uneori, intimitatea în care ne simțim în siguranță, poate aduce chiar beneficii în relația noastre de cuplu. Starea de bine indusă de casă și asocierea ei cu membrii familiei noastre ne vor consolida și mai tare relațiile.


4.jpg


Sper că ți-a plăcut articolul și că te-a inspirat să începi un mic proiect de reamenajare a casei. Multe din sfaturile mele sunt gândite pentru a putea fi implementate fără eforturi uriașe. Nu ezitați să fiți creativi și să începeți să mutați mobila. De multe ori se pot face multe și cu ce avem deja în casă.

 

Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email, în meniul din dreapta articolului, sau prin Facebook urmărind pagina oficială a blogului. De asemenea un like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă, este un gest de care mă bucur ca un copil, de fiecare dată.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s