Un fotoliu sau două ? Cum faci din fotoliu o piesă centrală ?

Un lucru este cert, designul interior evoluează, tendințele se schimbă, iar seturile de canapele cu fotolii sunt un fenomen pe cale de dispariție. Nimic nu poate fi mai monoton ca un astfel de set.

Living-ul este spațiul în care ne primim invitații și de cele mai multe ori, acestă încăpere vorbește cel mai mult despre noi, personalitatea și gusturile noastre. Înclinația artistică și spre frumos se vede ușor, imediat ce ai intrat în living-ul unui om.

Deși majoritatea persoanelor opun rezistență în fața schimbării, adaptarea la noile tendințe nu poate face nici un rău. Poate însă, să îmbunătățească semnificativ impactul vizual al camerei tale.

Fotoliile singulare, izolate

Ai un colț al camerei , destul de mare dar gol, imposibil de mobilat cu un dulap sau o bibliotecă, sau pur și simplu nu ai nevoie de mai multă depozitare care aglomerează camera ? Un fotoliu cu o culoare de impact față de restul camerei dar potrivită cromatic, poate deveni cel mai atrăgător colț al camerei. Dacă este orientat spre locul de discuții, el poate fi folosit împreună cu acesta chiar dacă este puțin mai depărtat. S-ar putea chiar să devină locul vânat de toată lumea.

2.jpg

Acest spațiu poate fi un loc intim de citit, de băut cafeaua, sau răsfoit presa și blogurile preferate. Poate fi grupat cu o lampă și o măsuță mică, tip tamburel pentru a putea ține lângă tine tot ce ai nevoie. Dacă ai pisică, sigur va prefera locul acela și va deveni spațiul ideal de alintat pisici.

1.jpg

Fotolii singulare incluse în zona de discuții

O soluție tot mai populară este folosirea unui singur fotoliu lângă o canapea generoasă. Se poate crea astfel un impact vizual interesant, iar fotoliul devine un accesoriu de stil al încăperii și nu doar un alt loc de sedere. De obicei este ales cu un design deosebit, iar în funcție de stilul casei, acesta tinde să devină piesa reprezentativă stilului.

1 (2).jpg

În fotografia de mai sus puteți observa aceste criterii. Fotoliul este așezat singular, are o culoare diferită de restul mobilierului și însumează toate caracteristicile stilului camerei. Este modern, minimalist prin liniile design-ului, elegant prin silueta spătarului, o pată distinctă a camerei, dar care se integrează perfect prin caracteristicile sale.

8.jpg

Și în acest caz principiile sunt aceleași, doar că stilul schimbă complet datele problemei. Fotoliul devine un element retro, de impact, oferă un loc cu vizibilitate asupra întregii camere, și este pata necesară în cameră pentru a crea dinamică. Se asortează complet cu restul camerei deși iese în evidență. Aceasta este soluția preferată de mine, mai ales când beneficiarul își poate permite o investiție într-un fotoliu de designer și întreaga cameră prinde valoare artistică, atât prin designul ei, dar și prin cel al obiectelor folosite. Design-ul interior este o nouă formă de artă contemporană, iar amenajarea unui spațiu pentru a putea expune afinitățile față de designul de obiect, poate transforma un living într-o adevărată colecție de artă, una funcțională de această dată.

Două fotolii la locul de discuții

Când avem totuși nevoie de mai multe locuri la zona de discuții, și insuficient spațiu pentru două canapele, alegem două fotolii. După cum v-am spus și mai devreme, este indicat ca acestea să nu facă parte din set-ul canapelei. Camera devine plată, iar fotoliile care aveau potențialul de a fi un element puternic, ar fi anulate ca valoare vizuală.

3.jpg

Uite deasupra un exemplu în care fotoliile și canapeaua sunt set. Interiorul este unul frumos, iar setul se justifică fiind o încăpere cu elemente clasice, însă aspectul total al camerei este monoton și deloc jucăuș. Lipsesc culorile și viața.

În exemplul din poza următoare, fotoliile contează. Dau culoare și atrag atenția. Ba mai mult, au fost tapițate cu o nuanță puternică, care animă toată paleta cromatică a camerei.  Au fost așezate unul lângă altul, pentru a crea ordine și a ține participanții la discuții, aproape.

6.jpg

Două fotolii ca loc de discuții

Varianta celor două fotolii care crează un spațiu intim de discuții, este o soluție ideală pentru dormitoare, spațiile generoase din fața ferestrelor sau holuri mari. Acest gen de loc a fost utilizat des și în interioarele clasice. De multe ori fiind folosite pentru a citi presa, scrisorile, pentru a juca jocuri în doi, sau servi ceaiul ori cafeaua.

10.jpg

Ca în toate celelalte exemple, fotoliile au posibilitatea de a fi piese importante de mobilier. Ele se gasesc in nenumărate modele, iar pentru spațiile de acest tip sunt cele mai potrivite, fotoliile mici, cu picioare.

Și în camerele de hotel sunt des folosite aceste tipuri de spații. Ele indeplinesc nenumărate funcțiuni, iar asta le face să fie foarte practice.

Uite in poza de mai jos cum am amenajat un astfel de loc într-un proiect personal. Masa rotundă cu fotoliile este un loc de discuții cu vedere în curte. Pe peretele vizavi de geam am amplasat o biblioecă albă cu cărți. Restul camerei nu are mobilier alb, dar fiind o suprafață mare, am creat două zone distincte. Astfel, această zonă este una romantică, pentru a juca un joc, a bea cafeau, a citi cărțile din bibliotecă sau pur și simplu pentru a purta discuții în doi. Beneficiarii au afinități clasice, asa că am ales să creez acest spațiu tipic pentru o casă burgheză, dar folosind totuși principii actuale. Parchetul, draperiile, covoarele și tipurile de imprimeuri existente în cameră, sunt elementele care leagă intreg ansamblul și îi oferă aspectul compact de care are nevoie.

15823516_1017684155042178_5840883327989017057_n.jpg

Sper că v-au fost de folos sfaturile mele și data viitoare când cumpărați fotolii, țineți cont de tot ce v-am spus. Într-un alt articol vom vorbi si despre cum accesorizăm fotoliile.

 

Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email, în meniul din dreapta articolului, sau prin Facebook urmărind pagina oficială a blogului. De asemenea like sau share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă.
Reclame

2 gânduri despre „Un fotoliu sau două ? Cum faci din fotoliu o piesă centrală ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s