Loc de recreere într-o curte de 34 mp. Cine a spus că o curte mică nu poate fi locul perfect pentru zilele calde ?(VIDEO)

Aici este filmul de prezentare pe care îl folosesc pentru a le explica beneficiarilor ce urmează să se întâmple cu grădinile lor. Este mult mai ușor să înțelegi și să-ți imaginezi ce urmează când ai un video.

 

Sunt un împătimit al locuitului la casă. Din păcate de când m-am mutat în București nu am mai beneficiat de spațiul unei curți private, dar am lucrat la câteva pentru unii mai norocoși. Deocamdată locuiesc la bloc, dar cu siguranță voi ajunge în final la o casă cu propria curte.

Probabil nici cei ce se vor bucura de aceast spațiu nu locuiesc la casă. Curtea aparține unei firme, iar zona din spate a fost folosită pentru crearea unui loc de relaxare , loc de luat masa și zonă de fumat, pentru angajații companiei.

Suprafața curții este mică, cât un living mai generos, dar necesită funcțiuni multiple. Pentru a satisface aceaste necesități am realizat pe latura lungă o jardinieră din care iese un șezut pe întreaga lungime. Am putut astfel să ofer un număr mare de locuri de ședere ocupând un spațiu cât mai mic.

3.jpg

Plantarea în jardinieră ajută la obținerea intimității și crează un paravan verde. Plantele  joase au fost alese din familia coniferelor astfel încât, aspectul jardinierei să rămână mereu verde. Combinate cu alte plante care își schimbă culoarea în funcție de anotimp, se poate crea un joc de culori pe toata durata anului, fără ca spațiul să devină uscat și lipsit de viață.

Curtea nu beneficiază de lumină naturală, astfel că am optat pentru o pardoseală din deck pentru terasa din spate, iar în față am pus un strat de pietre albe foarte estetice și potrivite pentru un spațiu de birouri. Gazonul nu ar fi rezistat în condițiile date, chiar dacă era constant îngrijit. Totodată, fiind un sediu de companie, era necesar ca îngrijirea curții să nu necesite prea mult timp.

1.jpg

Printre pietre am plantat jneperi mici, dar și o magnolie, pentru silueta ei și florile frumoase din perioada de înflorire. Flori care se potrivesc perfect cu tonurile pietrelor și culoarea dalelor din lemn pe unde se face accesul din stradă.Le-am combinat și cu plăci din piatră naturală, care crează o potecă micuță dar estetică spre o bancă.

M-am jucat și cu luminile. Am preferat lumini în pavaj, mai ales pe latura lungă a casei care duce înspre terasa din spate. Pe această lungime beneficiarii voiau să poată parca 3 mașini ale angajaților. Pentru a lumina, fără a obstrucționa această necesitate, am optat pentru montarea luminilor în pardoseală. Ele dau un efect modern dar și direcționează șoferii pe timpul nopții, mai ales că spațiul este ca lășime la minimul necesar.

Și pentru terasa din spate am optat tot pentru lumini la nivelul pardoselii, dar și o instalație de luminițe în pomi. Astfel se crează seara o atmosferă intimă și relaxantă, fără lumini excesive care să atragă însecte. Spațiul este optim pentru funcțiunile necesare dar poate fi și o terasă a unui bar mic, sau o terasă a unei case private. Soluțiile de acest tip sunt foarte maleabile.

Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email, în meniul din dreapta articolului, sau prin Facebook urmărind pagina oficială a blogului. De asemenea like și share, pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă.
Reclame

Un gând despre „Loc de recreere într-o curte de 34 mp. Cine a spus că o curte mică nu poate fi locul perfect pentru zilele calde ?(VIDEO)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s