Hai să-ți arăt cum decorezi măsuțele și noptierele să arate ca în pozele de pe net!

Când intru în magazinele cu decorațiuni pentru casă, as vrea să cumpăr tot ce prind la mână, însă nu avem ce face cu tot ce găsim prin magazine.Din acest motiv,  m-am gândit să te ajut în alegerea decorațiunilor pentru măsuțele din living și noptierele din dormitor, astfel încât atunci când ajungi data viitoare într-un astfel de magazin, să mergi direct la țintă.

Măsuțele din living sau hol

Elementele naturale aduc mereu un plus de căldură în atmosfera camerelor. Apropierea de natură este dovedită ca fiind benefică pentru bunăstarea oamenilor. O felie dintr-un trunchi de copac cu textură puternic vizibilă poate servi drept tavă pentru masa ta. Pe ea poți așeza alte decorațiuni precum ghivece mici cu plante, boluri mici de sticlă ce adăpostesc plante minione sau plante parfumate uscate. Poți crea astfel un decor permanent care schimbă atmosfera camerei tale. În funcție de personalitatea ta, poți adăuga alte elemente decorative caracteristice ție.

danedeaner.jpg

Fotografiile dragi și lumânărle parfumate fac și ele casă bună împreună. poți crea astfel un decor drăguț, dar în același timp și cu valoare sentimentală.  Să ai grijă mereu să nu încarci, în principiu 3 elemente distince sunt suficiente pentru a crea decorul dorit. Bineînțeles și ordinea lucrurilor contează foarte mult. O casă aerisită și fără mărunțișuri împrăștiate peste tot, te ajută să scoți în evidență doar lucrurile care îți plac cel mai mult.

esteejanssens.jpg

Uite un exemplu în fotografia de mai jos, despre cum am folosit eu câteva elemente pe care le aveam la îndemână pentru a crea un mic decor pentru dormitor. Pe o tava mică decorativă am așezat lumânări parfumate, un bilet cu un mesaj pozitiv , scoici și sticlă colorată erodată de apă pe care le-am adunat când am fost la mare. Alături am pus și o vază mică de sticlă cu flori uscate. Florile sunt păstrate dintr-un buchet cu flori de câmp, cumpărat în vară. Pe cele mai mari care s-au uscat le-am aruncat, dar pe cele mai mici care se conservă frumos și uscate, le-am păstrat pentru a crea din ele un decor. Și le-am găsit locul. Alături mi-am pus și titirezul de lemn de la Vitra House. Asta pentru că am câteva jucării din lemn pe care îmi place să le am la vedere.

După cum vezi multe elemente naturale puse la dispoziția noastră în mod gratuit de natură, pot fi folosite pentru a crea decor-uri în casă.

Ai grijă ca obiectele folosite să aibe dimensiuni diferite. Nu pune în concurență toate elementele, altfel își diminuează efectele reciproc. Incearcă să creezi o compoziție și pe verticală.

Tava este un accesoriu bun, ea dă senzația de ordine și te ajută daca vrei să debarasezi masa, când ai musafiri. Muți totul în altă parte fără a dezordona tot decorul creat.

bogdan.jpg

Uite un alt exemplu cu o tavă din lemn, o plantă dar și o structură metalică decorativă. Tava este mai mare așa că oferă loc și pentru o revistă, sau pahare pentru invitați.

kristineweilert.jpg

Cum decorezi noptierele

Pentru noptiere lucrurile nu sunt complet diferite. Însă utilitatea lor impune câteva aspecte specifice. Lumina difuză a unei lampe este indicată pentru seară. Mai ales dacă împarți patul cu cineva care a adormit deja. Lumina lămpii este suficient de subtilă încât să nu trezești pe nimeni cu lumina orbitoare. Știi cum e când deschiz ochii din întuneric direct în lumină. Lampa te scapă de acest disconfort.

cheryl-winn-.jpg

La fel ca în cazul măsuțelor de cafea, ai grijă la dimensiunea decorațiunilor. Uite și în exemplul acesta se văd clar diferențele de înălțime dintre plantă și veioză. Și culorile sunt importante , este bine ca ele să fie în ton cu mobilierul și așternuturile.

benjamin-voros-.jpg

Chiar dacă acum ne trezim cu toții cu alarma de la telefon, ceasurile deșteptătoare sunt un element decorativ foarte plăcut. Dau un aspect vintage și sunt specifice caselor calde, primitoare. Denotă o atracție spre obiecte vechi și valoroase. Chiar dacă ceasul este nou, efectele tot există. După cum vezi plantele nu lipsesc niciodată dar trebuie avută în vedere dimensiunea lor. Dacă sunt prea mari devin incomode și ocupă prea mult spațiu. Alege o plantă mică pentru noptiere, cactuși sau aloe.

atilla-taskiran.jpg

Cărțile nu fac rău niciodată, ba mai mult este demonstrat că 15 minute de lectură înainte de somn fac ca noaptea să fie mai odihnitoare și somnul mai lin. Cât despre rolul lor decorativ, el este evident, plus că dă și o tentă sexi și misterioasă. Inteligența a fost mereu un criteriu important de a stârni atracția celor din jur.

Dacă vă plac articolele, nu ezitați să vă abonați la blog. O puteți face prin email, în meniul din dreapta articolului, sau prin Facebook urmărind pagina oficială a blogului. De asemenea like șau share pentru a mă sprijini și încuraja în munca depusă.

 

 

Reclame

2 gânduri despre „Hai să-ți arăt cum decorezi măsuțele și noptierele să arate ca în pozele de pe net!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s